JYSK

860x480_banner
JYSK je međunarodni maloprodajni lanac koji prodaje ”sve za kuću”, a koji je i dalje u vlasništvu svog osnivača, Larsa Larsena, koji je poznat širom Danske kao vodeći trgovac koji uvek ima ”odličnu ponudu”.
Godine 1979, kada je otvorio svoju prvu prodavnicu u Danskoj u drugom najvećem danskom gradu Arhusu – gde se i dan danas nalazi – Larsen je imao velike ambicije, iako nikada nije zamišljao kojom brzinom će rasti njegov biznis. Larsen je nastavio sa otvaranjem nekoliko uspešnih JYSK Sengetøjslager (originalni naziv prodavnice do 2001.) prodavnica na raznim lokacijama širom Danske, a 1984. je otvorio svoju prvu prodavnicu van granica zemlje, u susednoj Nemačkoj.

Danas JYSK grupacija broji oko 2.300 prodavnica u 43 zemlje širom sveta. Rast je stabilan i kontrolisan i ima ukupno oko 20.000 zaposlenih.

Reč “JYSK” je oduvek bila sa namerom uključena u ime kompanije. Na Danskom “JYSK” označava nešto ili – kao što je Lars Larsen rekao – nekog ko dolazi sa poluostrva Jutland, a ona je često povezana sa skromnošću, temeljnosti i poštenjem – tri vrednosti sa kojima se oduvek identifikovao i sam Larsen. JYSK se zalaže za pouzdanost, a dogovor je uvek dogovor.